Biserica de lemn „Sfântul Nicolae”
Biserica ortodoxă din lemn a fost construită în 1795-1797 în onoarea lui Sf. Nicolae. Este situată în partea de est al orașului. Construcția a fost realizată de meșteri din Bucovina. Clădirea fiind monument istoric, are acoperișul înalt, iar structura este în formă de trei lobi. Clopotul bisericii este de asemenea demn de remarcat.
Biserica a fost sfințită în 1837 de către episcopul român, Lemeny János. Obiectele de mobilier ale bisericii sunt valoroase, printre altele, picturile murale- cele zece icoane vechi, care sunt capodopere ale picturii naive. În același timp în interiorul bisericii se găsesc mai multe obiecte de neprețuit, cum ar fi candelabrul sculptat din lemn de tei, cele patru cruci ceremoniale, sau icoanele care îl înfățișează pe Sf. Nicolae.
Pe cele patru coloane ale bisericii se pot vedea inscripții datând din 1824, scrise cu litere chirilice. Pe piedestalul altarului sculptat din piatră este scris cu litere chirilice numele RONCAN, care probabil indică numele fondatorului bisericii. Acest nume este folosit și acum în Bilbor.
La sfârșitul secolului XIX., pe partea de sud al clădirii a fost ridicat un pridvor simplu cu piloni sculptate.
Biserica a fost renovată de mai multe ori de-a lungul anilor, o restaurare majoră a avut loc în 1973-74, după care în 1979 biserica a fost resfințită de către episcopul din Alba Iulia, PS Emilian. Acum câțiva ani biserica a fost din nou renovată. În jurul monumentului istoric se găsesc morminte sculptate din piatră. Poarta de lemn al cimitirului este de asemenea remarcabilă.